Wat betekent het opengaan van Lelystad Airport voor de inwoners van Espel, Creil, Nagele en Tollebeek? Dat is het onderwerp van deze avond op dinsdag 20 maart in het MFC ‘t Mozaïek in Espel. Aanvang 20.00 uur.

 

De opening van Lelystad Airport is weliswaar uitgesteld tot 2020, maar vanaf dat moment zullen de vliegtuigen met vakantiegangers over Noordoostpolder gaan vliegen. Wat betekent dat voor de bewoners van Espel, Creil, Tollebeek en Nagele? Om daarachter te komen nodigt de afdeling GroenLinks Noordoostpolder de inwoners van deze dorpen uit voor een informatieavond.

 

De informatie wordt gegeven door Judo Bakker en Wim Liesker, leden van de bewonersdelegatie. Deze bewonersdelegatie is ingesteld op verzoek minister Van Nieuwenhuizen en heeft op haar verzoek adviezen uitgebracht over het wel of niet openstellen van Lelystad Airport. De aanleiding voor dit verzoek was de commotie die ontstond toen duidelijk werd dat er lang laag over grote delen van Nederland (en met name Overijssel en Gelderland / de Veluwe) gevlogen zou worden. Deze commotie werd nog vergroot toen er fouten bleken te zitten in de berekeningen van de milieueffectrapportage, die ten grondslag lag aan het besluit, om het vliegveld te openen. De bewonersdelegatie heeft in korte tijd twee adviesrapporten geproduceerd. Deze werden door de minister betrokken bij het besluit tot uitstel van de opening van Lelystad Airport.

 

Judo Bakker (oud gemeenteraadslid van Noordoostpolder voor GroenLinks) en Wim Liesker (lid van werkgroep “HoogOverijssel” en luchtruim deskundige) hebben van heel dichtbij gezien wat het betekent voor inwoners van de gemeente Noordoostpolder als het vliegveld opengaat. Ook hebben zij ontdekt dat met name de dorpen Espel en Creil extra geluidsoverlast zullen krijgen. Maar ook de andere dorpen in de Noordoostpolder zullen te maken krijgen met geluidsoverlast van laag overvliegende vliegtuigen.

 

GroenLinks Noordoostpolder nodigt alle inwoners van de Noordoostpolder (en met name van Espel, Creil, Nagele en Tollebeek) uit voor deze avond.

 

Dinsdag 20 maart 2018 van 20.00 uur tot 21.30 uur

Het MFC ‘t Mozaïek, Westerrand 42-44 in Espel.