Nieuws

De fractie van GroenLinksNoordoostpolder

Na de verkiezingen van 21 maart is er van alles gebeurt. We waren heel blij met de mooie verkiezingsuitslag. Twee zetels! En de fractie kon worden gevormd.

Wie de raadsleden werden, dat was bekend: Hylke Hekkenberg en Sandra Schrijver. Gelukkig dienden zich ook twee burgerraadsleden aan: Linda van Vilsteren en Janie van Galen. Ter ondersteuning van onze fractie en ook als meedenker en notulist heeft Anne Jansen zich bij ons team aangesloten. Zij stellen zich allemaal voor onder de rubriek Mensen.

Lees verder

Nagele wordt proeftuin aardgasvrije wijken

Begin dit jaar heeft Minister Ollongren gemeenten opgeroepen om met plannen te komen voor het aardgasvrij maken van bestaande wijken. Het kabinet heeft 90 miljoen euro beschikbaar voor 20 proefwijken die als voorbeeld moeten dienen voor de rest van Nederland. Een aantal maanden eerder heeft de cooperatieve vereniging Energiek Nagele een prijsvraag gehouden voor plannen om het dorp energieneutraal te maken. Voor dat plan stelt de minister nu geld beschikbaar.

 

Lees verder

GroenLinks roept college op om plan in te dienen bij ministerie

Afgelopen week heeft Minister Ollongren gemeenten opgeroepen om met plannen te komen voor het aardgasvrij maken van bestaande wijken. Het kabinet heeft hier dit jaar 90 miljoen euro voor beschikbaar. In het regeerakkoord is opgenomen dat er vanaf 2021 jaarlijks 30.000 tot 50.000 bestaande woningen van het aardgas worden afgesloten, deze oproep is hierin een eerste stap. Tot 1 juli kunnen gemeenten plannen indienen. Slechts 20 gemeenten maken kans op een financiële bijdrage, zij dienen als proeftuin voor de rest van Nederland.

Lees verder

Geweldige verkiezingsuitslag. Bedankt!

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen hebben we als GroenLinks Noordoostpolder 2 zetels behaald! We zijn ontzettend blij dat we de komende jaren door kunnen werken aan een duurzame en sociale samenleving. Iedereen die op ons heeft gestemd heel erg bedankt!

Lees verder

Getekend filmpje energietransitie GroenLinksNop 2018

Hoe word de Nop fossielvrij

Voor GroenLinksNop is de energietransitie een topprioriteit. We helpen graag om klimaatverandering op te lossen. Lokaal gebeurt het, ook in de Noordoostpolder

Wil je weten wat volgens ons de grote uitdaging is? Kijk dan ons zelf getekende filmpje