GroenLinks vindt het belangrijk dat alle inwoners gebruik kunnen maken van de activiteiten van het Cultuurbedrijf.

Zowel kinderen als volwassenen moeten in de omgeving gebruik kunnen maken van cultuureducatie, muzieklessen, creatieve lessen en het theater. Ook het hebben van een goede bibliotheek hoort daar wat ons betreft bij.
Verder hebben wij natuurlijk ook nog enkele musea in ons gebied waar we trots op mogen zijn. Als we dan lezen in de benchmarkt dat wij relatief veel geld uitgeven voor het cultuurbedrijf is dat wat ons betreft een terechte keuze.
Het samenvoegen van de diverse onderdelen in het cultuurbedrijf heeft geleid tot een efficientere bedrijfsvoering en dat is heel fijn. Nu is het wachten op de fysieke samenvoeging en ook al is op voorhand niet het idee dat dit extra bezuinigingen oplevert, vinden wij wel dat hier blijvend kritisch naar gekeken moet worden.
Het college stelt dat minder stoelen in het theater een hogere dekkingsgraad zal opleveren, maar dit zal bij de verhuur waarschijnlijk minder goed gaan scoren. Belangrijk is dat er voorstellingen worden gegeven die voor onze inwoners aantrekkelijk zijn om te bezoeken.